Dâmbovița: Primăriile Găești și Titu, în top la excedent bugetar

Analiza situației financiare a localităților din România arată că primăriile din orașele dâmbovițene Găești și Titu, conduse de liberalii Grigore Gheorghe și Traian Niculae este in top la excedentul bugetar.

,,96% din primăriile din România au cheltuielile totale mai mari decât veniturile. Nu este o noutate. Semnalul de alarmă a mai fost tras de curând și de Asociația Municipiilor din România, dar și de senatorul Virgil Guran, care preciza că este necesară o reformă administrativă în România, măsura care ar aduce eficiență în administrația publică locală, o mai bună organizare și gestionare a bugetelor și posibilitatea de a atrage mai bine fondurile europene.

Situația primăriilor pe minus a fost abordată de jurnaliștii Hotnews, într-o analiză pe larg, la nivel național. Potrivit datelor publicate, 3059 din cele 3185 de localități sunt pe minus cu banii, depinzând de ceea ce primesc de la Buget. Din fericire, județul Dâmbovița nu are comune în top 10 localități în prag de faliment.

O altă veste bună este că Dâmbovița are două orașe aflate în top la excedent bugetar. Analiza situației financiare a localităților din România arată că primăriile din orașele dâmbovițene Găești și Titu, conduse de liberalii Grigore Gheorghe și Traian Niculae, se numără printre administrațiile locale cu cele mai mari excedente.

În cazul localităților din țară, aflate în situații financiare dificile, concluzia analizei este implementarea unei reforme a administrației publice locale prin comasarea UAT-urilor.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Leave a Comment