Dâmbovița: Primarul Teodora Anghelescu a prezentat bilanțul activității localității Bezdead pentru anul 2023

Badila Antonia

Teodora Anghelescu, primarul liberal din localitatea Bezdead, anunță că anul 2023 a însemnat pe de-o parte finalizarea investițiilor aflate în derulare, dar și obținerea de finanțare pentru proiecte noi și demararea lucrărilor atât în sectorul educației, cât și cel de infrastructură rutieră și utilități.

,,La capitolul investiții finalizare în anul 2023, în localitatea Bezdead, avem proiectul <Modernizare drumuri de interes local în comuna Bezdead, ulițele Tunari, Voinari, Vasiliu, Filian, Motoc, Baidac, Ciuca, Ușurelu Ionescu, Mieilica, Dos, Colnic, Valea Gionii, Crăciun,> cu o valoare de 8.494.475,29 LEI inclusiv TVA, finanțat prin Programul Național Anghel Saligny.

Totodată, un alt proiect important finalizat a fost <Înființare dispensar uman în comuna Bezdead, prin reabilitare, modernizare, extindere și dotare clădire existent> cu o valoare de 1.642.182,24 LEI inclusiv TVA, realizat prin C.N.I.. Dispensarul cuprinde două cabinete medicale dotate ultramodern și o locuință de serviciu. Este vorba despre o garsonieră unde poate locui medicul ce asigură serviciile medicale și de îngrijire în localitate.

Cu finanțare prin PNRR, avem proiectul Baze de date GIS- valoare 160.644,29 LEI inclusiv TVA. Din bugetul local am finanțat două investiții: <Centrală electrică fotovoltaică cu panouri montate pe stâlpi de beton pentru sistemul de iluminat  public>- 664.508 lei inclusiv TVA. Tot din bugetul local al realizat lucrări de reparații pe mai multe drumuri locale prin turnarea stratului doi de asfalt în comuna Bezdead, valoarea fiind de 1.059.427.85 lei.”, a declarat primarul localității Bezdead, Teodora Anghelescu.

,,În anul 2023, au fost demarate o serie de noi investiții în localitate:

Dotare cu mobilier, material didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale <Grigore Rădulescu> prin AFM, valoare 1.662.826,55 lei inclusiv TVA

investiția TIC- management urban, prin P.N.R.R ., valoare 2.034.763,25 lei inclusiv TVA

<Instalare stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice și hibride în comuna Bezdead> -prin programul derulat de AFM, valoarea investiției fiind de 1.027.281,19 lei inclusiv TVA

<Construire pod și drumuri de legătură în zona Valea Leurzii- Gârla> prin  Asociere cu CJD Dâmbovița, valoare 2.157.202,00 lei inclusiv TVA

<Modernizare drumuri de interes local în comuna Bezdead, sat Bezdead> tot prin asociere cu CJD – PJDL, valoare 4.548.772,00 lei inclusiv TVA

<Înființare sistem de canalizare menajeră în Comuna Bezdead> investiție finanțată prin Programul Național Anghel Sligny derulat de M.D.L.P.A., valoare 32.911.470,39 lei inclusiv TVA

proiect Transpunere GIS în PUG- finanțat prin P.N.R.R ., cu o valoare de 160.644,29 lei inclusiv TVA

proiectul <Construire capacitate de producție a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru consumul propriu în comuna Bezdead> derulat cu finanțare prin P.N.R.R . –valoarea fiind de 1.359.385,48 lei inclusiv TVA.

Iar anul 2024 vine cu o serie de noi provocări, dar și investiții pentru comunitate.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

,,2024 nu va fi un an foarte ușor pentru că avem în față un an electoral cu patru serii de alegeri, ceea ce implică o desfășurare de forțe și o activitate intensă, dar avem totodată și investiții de finalizat și proiecte noi de pus în aplicare.

Pentru 2024, lista investițiilor cuprinde proiectul de <Demolare construcție existentă- dispensar- și contruire dispensar uman în satul Bezdead>. De asemenea avem în plan modernizarea bazei sportive din comuna Bezdead, dar și modernizarea DC4 Măgura- Nistorești.

Am încercat permanent să prioritizăm la nivel de administrație locală proiectele cu impact pentru comunitate, asta însemnă investiții în infrastructură, utilități, proiecte pentru dezvoltare și creșterea nivelului de trai și foarte important- proiecte în zona de educație- scopul meu este și va fi să le ofer copiilor din Bezdead oportunități similare cu cele pe care le au elevii de la oraș.

În prag de sărbători, le doresc localnicilor din Bezdead în primul rând multă sănătate, împliniri, un an nou prosper, cu liniște și pace, cu realizări și bucurii.”, a precizat Teodora Anghelescu.

Distribuie articolul