Dâmbovița: Proiect de 1 milion de euro pentru modernizarea Școlii Generale nr. 1 din comuna Lungulețu asigurată integral prin fonduri europene

Badila Antonia

Primarul liberal George Duțu a anunțat că a depus dosarul de finanțare la AFM pentru accesarea măsurii  – „Eficiență energetică în clădiri publice”. Proiectul depus se numește „Eficientizare energetică Școala Generală Nr. 1, sat Lungulețu, comuna Lungulețu, județul Dâmbovița”.

,,Proiectul presupune:

-reabilitarea energetică generală a anvelopei clădirii prin izolarea termică a pereţilor cu vată bazaltică de 20 cm şi refacerea finisajelor, termoizolarea planşeului peste pod cu 20 cm vată bazaltică; desfacerea placii pe sol si refacerea acesteia cu refacerea straturilor suport si placarea la intrados cu polistiren extrudat 10cm; refacerea finisajelor de pardoseala; placarea soclului cu polistiren extrudat 10cm; se va reface trotuarul perimetral

-montarea unei pompe de caldură;

-realizarea sistemului de distribuție a agentului termic prin încălzire în pardoseală;

-refacerea instalației electrice și utilizarea de becuri LED în spațiile comune;

-înlocuirea ferestrelor cu altele noi performante energetic;

-montarea de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice;

-schimbarea circuitelor electrice cu unele noi si adaptarea instalatiei la consumatorii noi propusi.

– schimbarea distributiei instalatiei de incalzire si izolarea termica copespunzatoare a acestora.

– schimbarea distributiei instalatiei de apa calda menajera si izolarea termica copespunzatoare a acestora.

Primarul George Duțu a precizat că la următoarele sesiuni va depune documentația și pentru celelalte două școli.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

,,Așa cum v-am promis, absorbția fondurilor europene este una dintre preocupările principale ale administrației conduse de mine.”, spune George Duțu, primarul comunei Lungulețu.

Distribuie articolul