Dâmbovița: Proiecte majore in comunitatea din Dărmănești implementate de primarul liberal Valentin Mihalache

Badila Antonia

Primarul liberal Valentin Mihalache anunță că a semnat contractul pentru modernizarea drumurilor din comună, prin programul Anghel Saligny, iar în ședința de consilu local, acesta a reușit să obțină votul consilierilor pentru două proiecte majore pentru Dărmănești: înființarea unui parc fotovoltaic și înființarea spitalului de recuperare neuromotorie.

,,Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Asfaltare,modernizare drumuri comunale în comuna Dărmănești, județul Dâmbovița”. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație, prin programul Anghel Saligny. Se vor asfalta străzile: strada Învățătorului, strada Sifonăriei, strada Popeștilor, strada Teilor, strada Ungureanu Ștefan, strada Florilor, strada Zorilor, strada Dumitru Popescu, strada Școlii, strada Decebal, strada Bisericii, Panseluței, George Coșbuc, Înfundată, Drumul Zoii, Ciprian Porumbescu, strada Nae Popescu și strada Carol I. Lungimea proiectului este de 5586 m, cu o valoare de 9 016 871,29 lei.”, a precizat primarul Valentin Mihalache.

În cadrul ședinței de Consiliu Local din aceeași zi, au fost aprobate cele două proiecte importante: Înființare parc fotovoltaic în comuna Dărmănești și Înființarea unui spital de recuperare neuromotorie în comuna Dărmănești prin votul a 9 consilieri (7 PNL, un consilier PSD și un consilier USR).

Parcul fotovoltaic va aduce o serie de beneficii în comunitate:

-sume la bugetul local din concesionarea terenului;

-Primăria Dărmănești va putea vinde și energia electrică ce-I revine pentru consumul comunei având în vedere că deja există un sistem funcțional și asta înseamnă alți aproximativ 500 000 mii lei anual;

– locurile de muncă oferite, cel putin 30;

-localnicii care vor face contract cu această societate, vor beneficia de o reducere de aproximativ 50% la factura de energie electrică.

Proiectul spitalului este o altă investiție majoră.

Va însemna înființarea unui spital ce are ca secții recuperare neuromotorie,recuperare balneo – fizio – terapie și îngrijire paliativă, crearea de aproximativ 100 de locuri de muncă, crearea de aproximativ de 120 de spații de cazare şi îngrijire pentru servicii medicale de spitalizare continuă, într-o clinică cu standarde europene, creşterea venitului în bugetul local prin impozite și taxe, dezvoltarea unui portofoliu de servicii medicale disponibil locuitorilor din comună.

Sursa: stirilafixdb.ro

Distribuie articolul