Dâmbovița: Trei investiții importante pentru comunitate în comuna Dărmănești

 Primarul liberal Valentin Mihalache, declară că trei proiecte importante pentru comunitate sunt în derulare în prezent. Este vorba despre căminul cultural, dispensarul uman și sala de sport pentru copii și tineri.

,,Pentru a ne păstra cultura, trebuie să continuăm să o creăm. În acest sens, avem în derulare o investiție realizată prin Compania Națională de Investiții- Căminul Cultural din Dărmănești.

La finalizarea lui, clădirea va găzdui spectacole, festivități, iar copiii talentați din localitate se vor putea pregăti având la dispoziție toate dotările necesare. Proiectul are o valoare totală de peste 1 milion de euro, finanțată de la bugetul de stat prin Compania Națională de Investiții- suma de 886.131,23 euro , iar primăria va avea o contribuție de 143.339 euro.

Sursa: mediafluxdb.ro

Pe zona de sănătate, dispensarul uman din Marginenii de Sus, se află în plin proces de reabilitare.  Curând, un medic de familie urmează să își desfășoare activitatea aici. Dispensarul a fost racordat la rețeaua de gaze naturale și beneficiază de încălzire centrală.

Nu în ultimul rând, tot pentru tinerii comunei suntem în stadiu foarte avansat cu sala de sport. În ritmul acesta, sper, ca în anul școlar 2023 – 2024, elevii comunei noastre își vor desfășura orele de educație fizică și sport în interior. Sala a fost racordată la instalația de gaze naturale. Investiția este realizată prin Compania Națională de Investiții.

Va avea o capacitate de 102 locuri, iar valoarea investiției este de 5.400.000 lei fără TVA. Am ales să fie construită în incinta Școlii Dărmănești pentru a putea fi folosită de elevii școlii, în timpul orelor de educație fizică și sport”, a declarat primarul liberal Valentin Mihalache.

Leave a Comment