Dan Motreanu, europarlamentar: „În 2021, doar 30,6% dintre membrii consiliilor de administrație ale celor mai mari societăți cotate la bursă din UE erau femei.”

Paul

Vremurile în care femeile erau nereprezentate în funcții cheie ale companiilor sunt de domeniul trecutului. Așadar, până în anul 2026, femeile ar trebui să ocupe 40% din pozițiile mari ale companiilor listate la bursă.

Dan Motreanu, europarlamentar, declară pe pagina sa de Facebook: „Am votat acordul dintre Parlamentul European și Consiliu pentru o noua lege cunoscută sub numele de „Femeile în consiliile de administrație”, care are obiectivul de a asigura echilibrul de gen în rândul administratorilor neexecutivi ai societăților cotate la bursă.”

De asemenea, tot prin aceeași postare, liberalul aduce noi informații despre amendament: „Noua lege adoptată va introduce proceduri transparente de recrutare în companii, astfel încât cel puțin 40% din posturile de administrator neexecutiv sau 33% din toate posturile de administrator sunt ocupate de membri ai sexului subreprezentat până la sfârșitul lunii iunie 2026. Procedurile de selecție vor trebui să păstreze „meritul” drept criteriu esențial și vor trebui să fie transparente.”

Reprezentarea femeilor în 2021

Conform informațiilor furnizate de către europarlamentarul Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook: „În 2021, doar 30,6% dintre membrii consiliilor de administrație ale celor mai mari societăți cotate la bursă din UE erau femei.”

„Chiar dacă reprezentarea a crescut în consiliile de administrație, sub una din zece dintre cele mai mari companii cotate la bursă din țările Uniunii au o femeie pe postul de președinte sau de director general în 2022.”, a mai adăugat liberalul.

Excluse din respectarea acestei legi, sunt întreprinderile mici și mijlocii care au mai puțin de 250 de angajați.

De altfel, companiile listate la bursă care nu respectă această lege, vor suporta sancțiuni. De asemenea, acestea vor trebui să publice informațiile referitoare la reprezentarea femeilor și bărbațiilor în consiliile lor de administrație pe site-urile acestora.

Sursa: Dan Motreanu, Facebook

Distribuie articolul