Dan Motreanu, eurodeputat PNL: Comisia Europeană a aprobat Programul Interreg VI-A România-Bulgaria cu un buget total de 207,5 milioane de euro

Paul

Recent, a fost aprobat, de către Comisia Europeană, Programul Interreg VI-A România-Bulgaria. Dan Motreanu, europarlamentar liberal, a transmis informații legate de acesta, printr-o postare pe Facebook.

Liberalul a comunicat faptul că: „Programul are un buget total de aproximativ 207,5 milioane de euro și va include proiecte din șapte județe din România, inclusiv județul Giurgiu. Celalte județe care pot beneficia de proiecte sunt Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Călărași, Constanța. De asemenea, aria elegibilă acoperă și opt districte din Bulgaria.”

De asemenea, vicepreședintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, a declarat: „Scopul Programului Interreg VI-A România-Bulgaria este acela de a consolida coeziunea și cooperarea între actorii politicii regionale de pe teritoriul programului, prin finanțarea unor proiecte comune.

Investițiile direcționate vor spori cooperarea și vor îmbunătăți condițiile de bază pentru dezvoltarea durabilă și rezistentă a economiei regionale, prin:

  • promovarea conectivității și mobilității;
  • sprijinirea turismului;
  • protecția mediului;
  • reducerea riscurilor de mediu;
  • dezvoltarea capitalului uman și asistarea afacerilor locale.

Programul este finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin care care asigură 80% din sumele necesare, diferența fiind asigurată din fonduri naționale.”

Sursa: Dan Motreanu, Facebook

Distribuie articolul