Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL: Aleșii locali sunt în prima linie a rezolvării problemelor cetățenilor

Media PNL

Aleșii locali sunt prima linie a rezolvării problemelor cetățenilor, a anuntat Dan Motreanu, europarlamentarul si prim-vicepreședintele PNL, în cadrul Ligii Aleșilor Locali PNL Giurgiu.

”Am fost alături de aleșii locali din județul Giurgiu, pentru a sublinia că m-am implicat și mă voi implica în continuare în sprijinirea proiectelor locale, în calitate de președinte al PNL Giurgiu.

Le-am mulțumit aleșilor locali, parlamentarilor și funcționarilor din administrația locală pentru dăruirea cu care s-au implicat în realizarea proiectelor pentru dezvoltarea județului.

Acționăm în echipă și atragem atât fonduri naționale, cât și fonduri europene, pentru dezvoltarea județului. În același timp, încercăm să atragem investitori, pentru a crește veniturile bugetului.

Aleșii locali sunt importanți pentru că ei sunt în prima linie a rezolvării  problemelor cetățenilor, de aici trebuie să vină ideile, soluțiile, proiectele, pentru îmbunătățirea vieților cetățenilor din comunitățile pe care le reprezentăm.

Le-am mulțumit colegilor mei din administrația locală pentru că au administrat foarte bine comunitățile pe care le reprezintă, într-o perioadă grea, dominată de pandemie, război și criza prețurilor.

Din păcate, comunitățile noastre, la fel ca multe altele din România, nu au încă resursele necesare, pentru a-și duce la îndeplinirea toate obiectivele. De multe ori, nu au resursele necesare nici pentru serviciile de bază ale comunităților.

Avem rezultate, dar mai sunt multe lucruri de făcut. Le-am propus colegilor mei patru direcții de acțiune: atragerea de investiții pentru crearea de locuri de muncă,  Implicarea în actul educațional, încurajarea asocierii și participării administrațiilor locale, recâștigarea spiritului comunitar.

Am făcut eforturi imense pentru a prezenta oportunitățile pe care le avem ca județ. M-am întâlnit la Bruxelles, la București cu potențiali investitori. 

În cei 4 ani anteriori de administrație PSD, a crescut decalajul de dezvoltare în defavoarea județului Giurgiu, pe toți indicatorii: număr de locuri de muncă, PIB pe cap de locuitor, clasamentele în educație sau serviciile de sănătate.

Este important să investim foarte mult în educație. Nu putem aduce investiții, dacă nu avem forță de muncă bine pregătită. Trebuie să repunem în valoare școlile profesionale, școlile duale, pentru ca tinerii noștri să aibă o meserie și să oferim investitorilor oportunitatea unei forțe de muncă bine pregătite. 

Le-am cerut aleșilor locali să fie foarte implicați în ceea ce privește accesul anumitor persoane în școli, să demareze pregătirea pentru sprijinirea elevilor pentru bacalaureat și capacitate, pentru a ieși de pe ultimele locuri din clasamentul național, să verifice prezența elevilor și a profesorilor la școală.”

LINK MATERIAL VIDEO: 

https://we.tl/t-MdFXwO6FX8

Distribuie articolul