Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1: Revenirea la o perioadă de 4 ani de studiu în învățământul superior este benefică

PNL Media

Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, a menționat faptul că revenirea la o perioadă de 4 ani de studiu în învățământul superior va fi benefică elevilor din cadrul Universitățior din București pentru înțelegerea mult mai corectă a anumitor elemente mai greu de explicat.

„Limitarea mandatelor este o acțiune democratică, dacă poți să limiteze mandatele președintelui, poți să limitezi și mandatele rectorului. Dacă limitezi mandatele rectorului, poți să limitezi și mandatele decanului. În acest mod simplu, după aceste două mandate este firesc ca un rector, oricât de bun ar fi, sau un decan, oricât de bun ar fi, să lase locul altcuiva pentru că este firesc. Este o măsură binevenită și prin intermediul căreia putem sau se pot preîntâmpina eventuale sau posibile abuzuri”, a declarat Dan Podaru la „Puterea Știrilor”.

De asemenea Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că ”mandatul rectorului poate fi reînnoit o singură dată, dar legea nu se aplică retroactiv pentru cei care până acum au avut deja două mandate”.

Sursă: psnews.ro

Distribuie articolul