Daniel Buda: 18 miliarde EUR pentru a stimula investițiile în acțiunile climatice și în economiile durabile

Media PNL

Vicepreședinte în Comisia pentru Agricultură, Daniel Buda, a declarat despre Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții, că au anunțat o finanțare în valoare de 18 miliarde EUR în cadrul Global Gateway, strategia de investiții a Europei pentru țările partenere.

Acest lucru va stimula investițiile în domeniile prioritare ale Global Gateway – politici climatice, energie curată și conectivitate – în țările partenere ale Europei din întreaga lume. În special, aceste proiecte vor urmări să contribuie la reducerea decalajului global de finanțare a combaterii schimbărilor climatice și să sprijine prevenirea, adaptarea și atenuarea acestora.

Strategia Global Gateway este oferta pozitivă a UE pentru țările partenere în sprijinul rezilienței și dezvoltării durabile a acestora. Această ofertă vizează reducerea deficitului de investiții la nivel mondial cu investiții bazate pe valoare din sectoarele public și privat, sprijinirea redresării economice globale și însoțirea dublei tranziții verzi și digitale în afara UE.

Global Gateway își propune să mobilizeze investiții în valoare de 300 de miliarde EUR între 2021 și 2027, cu o combinație de granturi, împrumuturi concesionale și garanții pentru reducerea riscului investițiilor din sectorul privat.

Strategia Global Gateway al UE este pe cale să atingă acest obiectiv. BEI Global, componenta pentru dezvoltare a Băncii Europene de Investiții, va mobiliza cel puțin 100 de miliarde EUR din acest obiectiv. Finanțarea din partea Băncii Europene de Investiții a mobilizat deja 31 de miliarde EUR.” a mai declarat Daniel Buda.

Sursa: Facebook Daniel Buda

Distribuie articolul