Daniel Buda: 185,9 mil euro pentru desfășurarea campaniilor promoționale ale produselor agroalimentare

Constantinescu Denisa

Comisia Europeană a anunțat un nou plan de lucru privind promovarea produselor agroalimentare, care urmărește evidențierea producătorilor din UE, a produselor și practicilor durabile.

“În 2023, Agenția Executivă Europeană pentru Cercetare va pune la dispoziția organizațiilor interprofesionale ale UE 185,9 mil EUR pentru desfășurarea campaniilor promoționale în statele membre și străinătate, în sprijinul exporturilor.

Campaniile vor avea loc sub sloganul <<Bucură-te, este din Europa!>>. Toate sectoarele, cu excepția tutunului vor fi eligibile pentru subvenții UE.

Granturile pentru 2023 sunt împărțite între piața internă a UE și țările terțe, care vor primi 83,3 milioane EUR și, respectiv, 83,1 milioane EUR.

Conform planului Comisiei, scopul este de a deschide noi piețe, ajutând în același timp sectorul agroalimentar într-un moment în care costurile de producție sunt în continuă creștere. Promovarea produselor “în conformitate cu obiective precum sustenabilitatea agriculturii UE, promovarea bunăstării animalelor și promovarea consumului de fructe și legume proaspete, precum și a unei alimentații sănătoase și durabile”, în conformitate cu strategia “De la fermă la consumator pentru perioada 2019-2024”, este motorul acestei campanii.

O cerere de propuneri pentru a primi finanțarea din 2023 va fi lansată la 19 ianuarie” a declarat europarlamentarul Daniel Buda, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul