Daniel Buda: 40 de milioane euro suplimentari pentru tinerii fermieri prevăzuți prin bugetul general al Uniunii Europene 2024

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a adoptat astăzi, în plenul Parlamentului European, cu largă majoritate, poziția Parlamentului European privind negocierile cu Comisia și Consiliul asupra bugetului general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2024.

De când au început negocierile și am dezbătut, de altfel în cadrul reuniunilor de grup, propunerea Comisiei asupra bugetului Uniunii Europene, am ridicat în repetate rânduri problema finanțării adecvate pentru sectorul agricol.

Am solicitat adoptarea unei poziții ferme din partea Parlamentului European asupra creșterii resurselor financiare pentru sectorul agricol, fără de care fermierii noștri nu ar putea supraviețui la nivelul UE în condițiile actuale.

Mă bucură votul majoritar de astăzi și faptul că printre prioritățile Parlamentului European din acest punct de vedere, se regăsește așa cum era și normal, suplimentarea bugetului UE pentru agricultură, în special pentru tinerii fermieri.” a declarat Daniel Buda.

Poziția Parlamentului European adoptată cuprinde priorități clare:

  • Sprijin suplimentar pentru cercetare și inovare
  • Suplimentarea burselor de studiu „Erasmus+” pentru tineri
  • Fonduri suplimentare pentru infrastructura de transport
  • Suplimentarea cu 40 de mil euro a fondurilor pentru agricultură, în special pentru tinerii fermieri, pentru un mediu rural mai atractiv, care să răspundă nevoilor lor și care să-i atragă totodată către sectorul agricol.

Sursa: Facebook Daniel Buda

Distribuie articolul