Daniel Buda: Colaborarea prin rețeaua privind durabilitatea agricolă

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat că rețeaua de informații contabile agricole este deja din 1965 o sursă importantă de date microeconomice și contabile obținute anual de la peste 80.000 ferme din UE.

Comisia urmărește transformarea Rețelei de informații contabile agricole (RICA) în Rețeaua de date privind durabilitatea agricolă (FSDN), care va adăuga la dimensiunea economică și financiară a acestor date, o dimensiune socială și de mediu.

Cu 568 voturi pentru, 18 voturi împotrivă și 21 de abțineri a fost adoptat raportul ce referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește transformarea Rețelei de informații contabile agricole în Rețeaua de date privind durabilitatea agricolă.

În acest moment, majoritatea datelor din rețeaua de informații contabile agricole, sunt extrase exclusiv din contabilitatea fermelor. Adăugarea dimensiunilor de mediu și socială va face necesar să se recurgă la alte surse de informații. Nu trebuie uitat faptul că rețeaua de date privind durabilitatea agricolă va fi utilă numai dacă le oferă factorilor de decizie informații despre variabilele colectate în întreaga UE și pe perioade îndelungate.

Simplificarea și reducerea sarcinii administrative sunt considerate componente centrale ale inițiativei, alături de durabilitate. Eficientizarea din punct de vedere al metodelor de colectare a datelor, împreună cu reducerea costurilor pentru ca asta să fie posibil, sunt de asemenea extrem de importante și obiective pe care eu le susțin.

Mă bazez pe implicarea fermierilor și apreciez votul pozitiv din această după-amiază.” a spus Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul