Daniel Buda: Comisia Europeană aprobă un ajutor de 24 mil. de euro pentru investiții în porturile românești

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat despre Comisia Europeană că a aprobat o schemă de ajutoare în valoare de 24 de milioane de euro notificată de România, pentru modernizarea porturilor, în contextul conflictului din Ucraina.

Acest sprijin vizează porturile maritime și interioare din România și este acordat sub formă de granturi directe pentru a îmbunătăți infrastructura portuară și a facilita transportul de mărfuri pe distanțe scurte.

Această schemă de ajutor face parte dintr-un cadru temporar de criză și tranziție adoptat de Comisia Europeană pentru a susține sectoarele esențiale în contextul tranziției către o economie verde și reducerea dependenței de combustibili fosili. Măsura este limitată în timp și se acordă până la sfârșitul anului 2023.

România a notificat această schemă de ajutoare pentru a corecta deficiențele legate de infrastructura portuară și pentru a face față creșterii fluxurilor de mărfuri. Comisia Europeană a aprobat această măsură, considerând-o necesară și proporțională pentru a remedia perturbările economice în contextul crizei geopolitice.

Se va facilita astfel transportul cerealelor și tranzitul prin porturile românești care au nevoie de sprijin urgent pentru a face față fluxurilor tot mai mari de trafic de mărfuri.

Aceste ajutoare de stat fac parte dintr-un cadru mai larg care promovează investițiile în energii regenerabile, decarbonizarea proceselor industriale și alte măsuri de accelerare a tranziției către o economie cu emisii de carbon reduse. Acest cadru va fi în vigoare până la sfârșitul anului 2025.

Astfel, România primește sprijin financiar pentru modernizarea porturilor sale, contribuind în același timp la obiectivele de mediu ale Uniunii Europene.” a mai declarat Daniel Buda.

Sursa: Facebook Daniel Buda

Distribuie articolul