Daniel Buda: Comisia Europeană propune adaptarea statutului de protecție al lupului din “strict protejat” în “protejat”

Eduard Turcu

Daniel Buda, europarlamentar PNL, a lăudat propunerea Comisiei Europene privind adaptarea statutului de protecție al lupului din “strict protejat” în “protejat”.

„Comisia Europeană a înțeles că nu te poți juca cu lupii și cu ursii!

Comisia Europeană propune adaptarea statutului de protecție al lupului din “strict protejat” în “protejat”. Mă bucur că eforturile depuse, în calitate de raportor pe rezolutia privind marile carnivore, au avut succes.

Această schimbare, de la “strict protejat” la “protejat”, răspunde solicitărilor autorităților locale pentru mai multă flexibilitate în gestionarea populațiilor de lupi, în special în zonele unde aceștia reprezintă un pericol real pentru animalele de fermă. Este un pas important pentru echilibrarea conservării biodiversității cu nevoile comunităților rurale.

Comisia încurajează autoritățile naționale și locale să continue implementarea măsurilor de prevenire, beneficiind de sprijinul și finanțarea UE. Această inițiativă reflectă provocările crescânde și realitățile din teren, păstrând în același timp obiectivul legal general de menținere a unui statut de conservare favorabil pentru specie”, a declarat Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Distribuie articolul