Daniel Buda: Comisia Europeană va tripla imediat asistența umanitară pentru Gaza la peste 75 de milioane de euro

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și-a declarat, în cadrul unei convorbiri cu secretarul general al ONU António Guterres că de la nivelul Comisiei Europene, se vor depune eforturi pentru a oferi sprijin umanitar civililor din Fâșia Gaza:

Comisia va mări imediat pachetul actual de ajutor umanitar prevăzut pentru Gaza cu 50 de milioane de euro. Acest lucru va aduce totalul la peste 75 de milioane de euro. Vom continua cooperarea noastră strânsă cu ONU și agențiile sale pentru a ne asigura că acest ajutor ajunge la cei care au nevoie din Fâșia Gaza.

Comisia sprijină dreptul Israelului de a se apăra împotriva teroriștilor Hamas, cu respectarea deplină a dreptului internațional umanitar. Lucrăm din greu pentru a ne asigura că civililor nevinovați din Gaza li se oferă sprijin în acest context.

Condamn ferm atacul împotriva Israelului! Luptătorii palestinieni au lansat cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani. Acest conflict nu aduce decât suferință și distrugere. Este important să ne unim pentru a ajuta la refacerea comunităților și vieților distruse.

Cu solidaritate și încredere, sperăm la pace. Până atunci, suntem prin toate mijloacele posibile, alături de victime și de poporul israelian!” a mai relatat Daniel Buda.

Distribuie articolul