Daniel Buda: Etichetarea hranei pentru animalele de companie reglementată la nivelul UE

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a condus ultimul trialog de negociere pentru adoptarea Regulamentului privind alimentele organice pentru animalele de companie.

Fără discuție, o bună parte a populației UE deține fie în propriile case, sau în curți, animale de companie ale căror efecte benefice aș putea spune că sunt incomensurabile asupra calității vieții lor! Dat fiind faptul că alimentele folosite în hrana lor trebuie să corespundă unor exigențe ce țin de calitate, etichetarea este foarte importantă!

În conformitate cu acest regulament, deși ingredientele de origine agricolă neecologice sunt autorizate în producția de hrană ecologică pentru animale, în descrierea comercială nu poate fi utilizat un termen care se referă la producția ecologică dacă nu toate ingredientele agricole sunt ecologice.

În plus, respectiva hrană pentru animale nu poate purta logoul Uniunii Europene pentru #producțiaecologică. Prin urmare, consumatorii finali nu sunt informați în mod direct în ceea ce privește conformitatea produsului cu normele privind producția ecologică.

Propunerea Comisiei de Regulament privind etichetarea alimentelor ecologice pentru animalele de companie a fost noiembrie în noiembrie 2022, cu scopul de a stabili reguli specifice de etichetare a alimentelor pentru animalele de companie, reguli care vor permite alimentelor de acest gen, în special cele pentru #pisici și #câini, să poarte sigla producției ecologice a Uniunii Europene, chiar dacă acestea conțin unele ingrediente agricole neecologice, sau ingredientul principal provine din pescuit sau vânătoare.

Cu atât mai mult, acest logo va fi obligatoriu pentru alimentele preambalate pentru animalele de companie. Includerea unui considerent pentru utilizarea uniformă a siglei producției ecologice a UE, va contribui la dezvoltarea și promovarea sectorului hranei pentru animalele de companie, dar și la dezvoltarea agriculturii ecologice, prin prisma posibilității de a se crea valoare adăugată pentru subprodusele ecologice care pot fi utilizate în producția de hrană pentru animalele de companie.” a declarat europarlamentarul.

Sursa: Facebook Daniel Buda

Distribuie articolul