Daniel Buda: Fermierii sunt parte a soluției și nu parte a problemei atunci când vorbim de protejarea mediului

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a spus despre Comisia Europeană că trebuie în mod ferm să-și definească calea de acțiune.

Dacă vom vedea fermierii ca fiind parte a problemei, ca fiind dușmanii mediului, înseamnă că suntem într-o fractură de logică incomensurabilă. Dacă venim astăzi cu sarcini administrative fără să venim și cu resurse financiare puse la dispoziția lor nu vom face altceva decât să relocalizăm producțiile agricole din interiorul UE în alte state din afara UE și vom importa alimente care nici pe departe nu au calitatea pe care le au cele produse în UE.” a menționat Daniel Buda.

Evoluțiile geopolitice recente au subliniat și mai mult necesitatea de a proteja securitatea alimentară și reziliența sistemelor alimentare. În această ordine de idei e important să evaluăm corect poziția fermierilor în ecosistemul agricol.

De asemenea, europarlamentarul a dezbătut și propunerea privind refacerea naturii, alături de colegii săi, în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală conține niște chestiuni, pe care el le estimează ca fiind lipsite de logică.

Se propune ca până în 2030, 25.000 km de râuri să fie transformate în râuri cu curgere liberă. Cum rămâne cu banii care s-au investit până acum în regularizarea acestor cursuri de râuri pentru prevenirea inundațiilor? Să se întreprindă acum măsuri prin care să le refacem și să le aducem la matca inițială, înseamnă punerea în pericol a vieților omenești.

Este nevoie de măsuri pentru a atinge obiectivele UE, pentru a asigura reziliența sistemelor alimentare. Dar nu cu costul muncii fermierilor, în mâinile cărora se află bunăstarea ecosistemelor agricole și care se află în prima linie în lupta către asigurarea securității alimentare!” a spus Daniel Buda.

Distribuie articolul