Daniel Buda: Nu poți impune sarcini fermierilor fără să le pui în același timp la dispoziție banii necesari pentru implementare

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a relatat despre directiva privind reducerea emisiilor industriale că rămâne un subiect principal în dezbaterile din cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Totodata, europarlamentarul a spus că propunerea Comisiei extinde domeniul de aplicare la bovine și scade pragul pentru porci și păsări, în urma unei evaluări de impact, însă datele folosite se bazează pe datele Eurostat din 2016 și doar după câteva luni de la adoptarea acestei propuneri, Eurostat a venit cu date noi din 2020. Această actualizare arată diferențe mari în ceea ce privește densitatea per fermă și concentrarea unor chestiuni care sunt cunoscute de către Comisia AGRI.

El a subliniat că finalul lunii ianuarie, Comisia a prezentat aceste actualizări și repercusiunile asupra fermelor. Lipsa proiecțiilor până în 2030, dacă această Directivă ar urma să intre în vigoare la nivel de fermă, reprezintă un risc enorm.

Cred că este important pentru Comisia Europeană să înțeleagă că din punct de vedere al Comisiei pentru Agricultură nu avem ce să căutăm în cadrul acestei Directive!

Mai mult, sectorul creșterii bovinelor trebuie să fie din capul locului exclus dat fiind faptul că emisiile care sunt emanate de acest sector sunt diferite de cele industriale!

Se pune întrebarea firească: cu ce fel de bani vor face fermierii aceste investiții? De ce nu se merge pe o altă logică dacă ne creează atât de multe probleme acest sector, să se ofere resurse financiare suplimentare fermierilor?
Cum este posibil să se impună noi sarcini birocratice, când ei și așa, în momentul de față, se luptă cu ceea ce înseamnă creșterea inflației și se află în pragul falimentului?

Chiar vrem să relocalizăm producția agricolă în afara UE? Noi nu vrem acest lucru! Comisia vrea?! Sper că nu!” a declarat Daniel Buda.

Sursa: Facebook Daniel Buda

Distribuie articolul