Daniel Buda: Primul Congres European LEADER a avut loc pe 18 și 19 decembrie la Bruxelles, în Hemiciclul Parlamentului European

Eduard Turcu

Primul Congres European LEADER a avut loc pe 18 și 19 decembrie la Bruxelles, în Hemiciclul Parlamentului European, conform anunțului făcut de Daniel Buda, europarlamentar PNL.

„Acest congres a avut loc în prezența Comisarului pentru Agricultură, dar și a reprezentanților Parlamentului European, Comisiei Europene, Comitetului Regiunilor, autorităților din statele membre și grupurilor de acțiune locală din toate colțurile Europei.

Pentru România în cadrul LEADER vor fi puse în aplicare 206 strategii de dezvoltare locală cu un sprijin de aproape 500 milioane EUR, ce vor acoperi 86% din populația rurală.

LEADER – beneficiază astăzi de finanțare de aproape 8% din Pilonul II PAC, ceea ce permite comunităților locale să modeleze viitorul lor și decidă asupra direcțiilor de dezvoltare prin proiecte inovatoare care abordează nevoile specifice”, a transmis Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Distribuie articolul