Daniel Buda: România nu poate fi lăsată singură în fața afluxurilor de cereale din Ucraina/ Nu ne putem omorî proprii fermieri încercând să salvăm lumea!

Media PNL

Eurodeputatul Daniel Buda a vorbit în cadrul reuniunii grupului PPE în Parlamentul European despre situația dificilă cu care se confruntă fermierii români din cauza fluxului de cereale din Ucraina.

De asemenea, eurodeputatul a transmis faptul că România a primit o sumă de 10 mil de euro din partea Comisiei Europene care a creat enorm de multă nemulțumire, deoarece discutăm de pierderi de 3 mld euro din partea fermierilor.

Săptămâna aceasta am avut mii de tractoare în stradă și vămile blocate de către fermieri. Urmăresc constant evoluția acestor chestiuni și în curând se va ajunge la un blocaj total dacă nu se vor lua măsuri urgente! Fermierii din România nu au mai avut acces la piețele la care aveau acces în mod tradițional din cauza faptului că infrastructura de transport a fost grevată de transportul de cereale din Ucraina. Nu mai vorbesc de cantitatea uriașă de cereale rămasă în România care a pus o presiune constantă și crescândă asupra fermierilor români, aducându-i la faliment! Să fie foarte clar, România nu poate să fie lăsată singură în această bătălie!

Oricâți bani ar da Comisia Europeană pe această direcție nu sunt suficienți dacă nu se vine cu niște măsuri concrete legat de facilitarea transportului de cereale din Ucraina în zonele în care este cu adevărat nevoie de aceste cereale. Nu se poate ca in Africa sa moara oamenii de foame iar noi sa nu fim în stare să transportăm cerealele din Ucraina în acele zone! Polonia și Ungaria au anunțat ieri că suspendă transportul sau importul de cereale din Ucraina în țările lor. România este lăsată singură.

Este nevoie de o acțiune concentrată din partea Comisiei Europene, astfel încât fermierii din România să fie sprijiniți în această direcție! În caz contrar ne vom trezi că vom avea în Parlamentul European, 30% partide extremiste și nu o să știm de ce nu am avut noroc în viață!” a declarat Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Buda

Distribuie articolul