Daniel Buda: “Salinate de Turda” – Un nou produs românesc obținute statutul de Indicație Geografică Protejată în UE

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat despre Comisia Europeană că a aprobat adăugarea produsului românesc din carne de porc afumată „Salinate de Turda” în registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

Este o realizare semnificativă pentru patrimoniul cultural și gastronomic al României.

Statutul de IGP reprezintă o recunoaștere la nivel european a calității și originii acestui produs specific românesc. Acest lucru implică respectarea unor reguli stricte și standarde în producția și comercializarea acestor sare, pentru a menține autenticitatea și calitatea produsului. Prin această recunoaștere, “Salinatele de Turda” sunt protejate de imitații sau falsificări, contribuind astfel la conservarea și promovarea patrimoniului cultural românesc.

În România, 12 produse au obținut statutul de IGP în ultimii ani, ceea ce reprezintă o dovadă a diversității și bogăției tradițiilor culinare și agricole din țară.

Aprecierea, recunoașterea și protecția produselor românești contribuie la menținerea identității culturale și la păstrarea tradițiilor. Aceste realizări notabile reprezintă totodată oportunități pentru a dezvolta turismul și pentru a aduce recunoaștere internațională României ca țară cu un patrimoniu cultural și culinar remarcabil.

“Salinatele de Turda” au primit cu mândrie statutul de IGP și își confirmă astfel locul special în cultura și gastronomia românească.” a declarat Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul