Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Vot istoric dat azi în Parlamentul European”

Constantinescu Denisa

Zilele acestea, a fost votată o rezoluție în Parlamentul European. Aceasta privește protecția animalelor de fermă și a carnivorelor mari în Europa.

Daniel Buda, europarlamentar liberal, transmite pe pagina sa de Facebook faptul că: „România este una dintre cele mai afectate țări europene privind atacul ursului. Prin urmare, mă bucur că am reușit să fiu responsabilul grupului PPE privind aceasta rezoluție și să prezint pericolul la care fermierii și cetățenii sunt supuși în fiecare zi!

Rezoluția Parlamentului European privind protecția animalelor de fermă și a carnivorelor mari în Europa, reprezintă un sprijin oferit fermierilor și un semnal puternic adresat Comisiei Europene!

„Impactul negativ al atacurilor tot mai numeroasei populații de lupi și ursi asupra animalelor domestice crește. Fermierii trebuie să facă față atacurilor cu carnivore mari singuri, aceștia au ajuns să fie disperați, se simt neînțeleși și lipsiți de putere.

Este important ca agricultorii să știe că au instrumente și finanțări suficiente pentru a face față atacurilor asupra animalelor și a le preveni. În același timp trebuie să știe că pot obține despăgubiri 100% pentru orice animal ucis.”, declară Daniel Buda.

Liberalii doresc să protejeze atât viața fermierilor, cât și munca acestora!

Sursa: Daniel Buda, Facebook

Distribuie articolul