Daniela Cimpean: Zi plină pe șantierele județului Sibiu

Media PNL

Daniela Cimpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a declarat că a avut o zi plină pe șantierele județului Sibiu alături de ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, de ministrul Culturii,  deputat Raluca Turcan și de deputatul Christine Thellmann. Au făcut un tur al unor investiții pe care Consiliul Județean Sibiu le derulează în folosul sibienilor, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

La Drumul Județean 141C, limita județ Alba – Broșteni – Bogatu Român, au fost realizate fundația și rigolele, pe unele porțiuni fiind deja turnat primul strat de asfalt. Acest drum se intersectează cu DJ 107B, Păuca – Slimnic, modernizat de către Consiliul Județean Sibiu și MDLPA, în 2021.

Pe strada Bagdazar din Sibiu, construim două căsuțe de tip familial pentru 24 de copii provenind de la Centrul de Plasament Orlat. Clădirea capătă contur tot mai clar, astăzi montându-se acoperișul.

Tot pe strada Bagdazar, viitorul sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 se apropie cu pași repezi de 90% grad de realizare. Aici vor învăța peste 250 de elevi cu deficiențe mintale, școala fiind dotată inclusiv cu sală de sport, bazin de recuperare medicală și săli de kinetoterapie.

Pavilioanele Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au cunoscut o amplă modernizare, majoritatea având deja condiții superioare de spitalizare. A fost achiziționată aparatură performantă care va sprijini medicii în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor. Pentru ultimul pavilion nemodernizat, clădirea „Medicalei”, a fost deja depus un proiect în vederea obținerii de finanțare.

Vizita a fost încă un prilej de a afla, în mod direct, provocările cu care se confruntă constructorii, dar și felul în care aceste investiții au schimbat viața comunităților din județul Sibiu.

Vom continua să aplicăm pe toate liniile de finanțare disponibile atât prin MDLPA, cât și prin alte ministere, întrucât o administrație județeană responsabilă are obligația de a investi permanent în tot ceea ce este de folos oamenilor pe care îi reprezintă.” a mai declarat președinta CJ Sibiu.

Sursa: Facebook Daniela Cimpean

Distribuie articolul