De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, premierul Ciucă a subliniat contribuţia acestora la dezvoltarea şi modernizarea statului român

Media PNL

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, în mesajul transmis cu ocazia Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, contribuţia minorității maghiare la dezvoltarea şi modernizarea statului român, potrivit unui comunicat de presă.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni îmi oferă ocazia de a adresa felicitările mele maghiarilor din România și de a sublinia importanța contribuției acestora la dezvoltarea și modernizarea statului român”, a transmis șeful Guvernului. 

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, „în decursul ultimelor trei decenii, România a realizat progrese semnificative în edificarea unei societăți democratice și incluzive, iar aportul minorității maghiare s-a reflectat pozitiv în cadrul acestui proces”.

Prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea bazată pe respectul și prețuirea reciprocă, prin bogăția culturii și a patrimoniului, dar și prin atașamentul față de valorile și principiile libertății și democrației care definesc societatea europeană, maghiarii din România aduc plusvaloare societății noastre”, a mai susținut premierul.

Premierul a mai arătat că „promovarea și afirmarea culturii, istoriei, identității etnice, lingvistice şi religioase ale minorităților naționale constituie caracteristici ale unei societăți mature, democratice și europene, iar România de astăzi are nevoie de energiile creatoare, de ideile și inspirația fiecărui cetățean, indiferent de etnie, de limbă, de religie”.

În această zi specială, transmit cetățenilor români de etnie maghiară sincerele mele urări de sănătate, prosperitate și împliniri! La mulți ani!”, a încheiat premierul, potrivit gov.ro.

Sursa: Gov.ro

Distribuie articolul