Deputații PNL au vizitat școlile incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Deputații PNL Maria Gabriela Horga și Alexandru Andrei au vizitat școlile din Gogoșari și Vedea, incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

„PNRAS este un program este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Anul trecut, toate cele 27 de unități de învățământ din județul Giurgiu care au aplicat au fost selectate în prima rundă de finanțare din cadrul PNRAS.

Pentru runda a doua, lansată recent de Ministerul Educației, sunt eligibile 25 de unități de învățământ din județul Giurgiu. Fondurile europene vor fi folosite pentru a preveni și reduce abandonul școlar la nivel gimnazial și pentru a îmbunătăți tranziția de la învățământul secundar inferior la cel superior. Unitățile de învățământ pot accesa până la 300.000 de euro și să ofere elevilor sprijinul de care au nevoie pentru a participa la ore și pentru a-și dezvolta competențele corespunzătoare vârstei.”, transmite Maria Gabriela Horga, deputat PNL.

„Pe lângă finanțarea din programul pentru reducerea abandonului școlar, 13 școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în programul prin care este asigurată masa caldă pentru elevi, un alt program ce are ca scop prevenirea excluziunii și a abandonului școlar.

De menționat că, la momentul în care PNL a preluat guvernarea, de acest program beneficiau doar 50 de școli, în întreaga țară; din 2020, numărul acestora a crescut constant, astfel că în 2022 în program erau incluse 450 de școli.”, transmite Alexandru Andrei, deputat PNL.

Sursa: Facebook Maria Gabriela Horga / Facebook Alexandru Andrei

Leave a Comment