Deputatul Adrian Cozma ține partea personalului medical și auxiliar de la Spitalul Județean Satu Mare

Media PNL

Liberalii sătmăreni se luptă pentru drepturile salariale ale personalului medical și auxiliar, după ce aceștia, prin sindicate, se află în conflict cu conducerea spitalului și a Consiliului Județean, pentru neplata sporurilor, așa cum o prevede legea.

Deputaul liberal a trimis o serie de întrebări către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, dar și către Consiliul Județean, prin care cere explicații pentru această situație.

„Am format o interpelare cu privire la motive care au condus la diminuarea sporurilor pentru personalul medical și auxiliar de la Spitalul Județean. Am avut 2 solicitări, una către Ministrul Muncii și una către domnul Pataki, care urmează să i-o transmit, prin care să ne explice de ce la Satu Mare nu se aplică ordonanta 115/2022, prin care se majorează sporurile. Eu nu pot sa accept ca managementul defectuos și falimentar de la SJU și rezultatul acestui management să îl deconteze personalul medical și auxiliar. Probabil. Vor sa facă economie la spital și la Consiliul Județean.

Trebuie făcut o analiza mai corecta înainte de a pune totul pe seama acestor majorări de sporuri. Conducerea SJU trebuie sa respecte legea și personalul trebuie sa beneficieze de aceste sporuri, conform legii. Sunt doar câteva unități sanitare în tara care nu acorda aceste sporuri salariale. Nu personalul mendical trebuie să sufere ca la spital lucrurile să iasă bine.”, afirmă deputatul

Din punctul de vedere al deputatului, la baza tuturor relelor stă managementul defectuos de la Spitalul Județean, management care acum încearcă să o scoată la lumină, dar fără prea mult succes, căci eșecurile anterioare îl trag în jos. Aici deputatul a vorbit și despre ratarea proiectului de modernizare a spitalului pe fonduri europene și încercarea autorităților județene de a-l introduce la finanțare la Compania Națională de Investiții.

„Faptul ca a fost ratat un proiect pe fonduri europene de extindere a spitalului, trebuie sa își asume cei de la spital. Nu putem accepta faptul ca din lipsa investițiilor și a interesului pentru un management serios, orice sătmărean se gândește cum sa plece la alta unități medicale din județele din jur. Acolo sunt probleme grave, doar ce am văzut acum câteva săptămânii percheziții la spital. Cred ca trebuie sa punem sănătatea sătmărenilor pe primul loc.”, mai afirmă liberalul

Deputatul a încheiat subiectul cu o replică ce exprimă realitatea actuală de la spital: „Dacă cineva de la UDMR îndrăznește să îmi spună că toate lucrurile sunt bune la Spitalul Județean, atunci îi rog doar să-mi răspundă de ce, în aceste condiții, soțiile lor au mers să nască în Ungaria?”

Distribuie articolul