Deputatul Alexandru Muraru a participat la evenimentul prilejuit de Seara Regală pentru Corpul Diplomatic

Denis

Deputatul Alexandru Muraru a anunțat faptul că a participat, la invitația Casei Regale, la evenimentul prilejuit de Seara Regală pentru Corpul Diplomatic, 2023.

„Prima recepție de acest fel a avut loc acum 157 de ani, în Sala Tronului din Palatul Regal de atunci, și a fost găzduită de Principele Suveran Carol I, în primul său an de domnie. După aceea, în preajma fiecărui An Nou, Regii Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea și Mihai I au păstrat tradiția onorării legăturilor diplomatice dintre România și țările lumii. După o întrerupere de cinci decenii, Regele Mihai I a reluat tradiția Serilor Regale anuale ale Corpului Diplomatic în decembrie 1997, la București. Majestatea Sa Custodele Coroanei a găzduit aceste evenimente începând din anul 2009. Serile au avut loc la Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, în Holul de Onoare al Castelului Peleș și, din anul 2016 încoace, la Sala Tronului din Palatul Regal.”, transmite Alexandru Muraru, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „La seara regală au luat parte Alteța Sa Regală Principesa Sofia, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, membri ai Parlamentul României, reprezentanți ai Guvernului, ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Ministerului Apărării Naționale, Șeful Statului Major al Apărării, membri ai Curții Constituționale, șefi ai misiunilor diplomatice bilaterale și multilaterale acreditate în România și membri ai Casei Majestății Sale.”

Sursa: Facebook Alexandru Muraru

Distribuie articolul