Deputatul Alexandru Muraru a prezentat beneficiile apartanenței României la UE

Denis

Deputatul Alexandru Muraru a comunicat, cu ocazia celebrării nașterii proiectului european prin Declarația Schuman la 9 mai 1950, beneficiile apartanenței României la Uniunea Europeană.

Liberalul a enumerat beneficiile apartanenței României la UE:

  • 22 miliarde de euro investiți în infrastructură, educație și mediu între 2007-2020
  • 4 miliarde de euro pentru fermierii români prin Politica Agricolă Comună
  • 1.4 miliarde de euro alocate pentru combaterea pandemiei în 2020
  • 53,527 miliarde de euro – fonduri absorbite de România de la UE în plus față de contribuția noastră la bugetul Uniunii.
  • 30,8 miliarde de euro prin fondurile structurale și de coeziune ale UE

„Aceste fonduri au fost utilizate pentru a finanța numeroase proiecte în domenii precum infrastructură, cercetare și inovare, mediu și dezvoltare rurală, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a țării.

Aceste cifre arată clar că apartenența la UE contribuie la dezvoltarea și prosperitatea României. Haideți să rămânem uniți și să continuăm să ne bucurăm de avantajele colaborării europene!”, transmite Alexandru Muraru, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Resursele financiare europene substanțiale și implementarea PNRR sprijină în mod semnificativ recuperarea diferențelor de dezvoltare, având un efect considerabil asupra vieții cetățenilor români. Unitatea și solidaritatea europeană au fost cruciale în perioada războiului din Ucraina și în cursul ultimului an.”

Sursa: Facebook Alexandru Muraru

Distribuie articolul