Deputatul Alexandru Muraru a votat proiectul de lege privind sprijinul financiar acordat de către statul român Mitropoliei Basarabiei

Denis

Deputatul Alexandru Muraru a anunțat faptul că a votat, alături de parlamentarii PNL Iași, proiectul de lege prin care România va acorda o sumă istorică pentru susținerea bisericilor din Republica Moldova.

„Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind sprijinul financiar acordat de către statul român Mitropoliei Basarabiei, Republica Moldova, parte componentă a Bisericii Ortodoxe Române.

Iniţiativa legislativă prevede acordarea, anual, a unui sprijin financiar în valoare de două milioane euro pentru Mitropolia Basarabiei, precum şi un sprijin financiar anual tot de două milioane euro pentru schitul românesc „Prodromu”, de la Muntele Athos, Grecia.”, transmite Alexandru Muraru, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Legătura culturală și religioasă dintre România și Republica Moldova este adânc înrădăcinată în istoria, limba și tradițiile noastre comune iar această legătură continuă să fie o sursă de sprijin necondiționat între cele două state.”

Sursa: Facebook Alexandru Muraru

Distribuie articolul