Deputatul Alexandru Muraru a votat proiectul legislativ privind reglementarea statulului lucrătorului cultural profesionist

Denis

Deputatul Alexandru Muraru a anunțat că proiectul legislativ privind reglementarea statutului lucrătorului cultural profesionist a fost votat în plenul Camerei Deputaților.

„Până la inițierea acestui proiect, în România nu a existat un act normativ care să reglementeze condițiile de muncă ale lucrătorilor din domeniul culturii.

Prin acest proiect urmărim impulsionarea dezvoltării sectoarelor culturale și creative și a contribuției lor economice, stabilirea forței de muncă și reducerea fenomenelor de renunțare la meserie și susținerea reconversiei profesionale, dezvoltarea carierei profesionale și maximizarea potențialului creativ al lucrătorilor culturali profesioniști prin programe de finanțare, susținerea mobilității acestora, stabilitatea și predictibilitatea cadrului de referință cât și susținerea accesului la prestații sociale.”, transmite Alexandru Muraru, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Prin aceste măsuri, lucrătorii culturali profesioniști vor avea un cadru legal coerent și adaptat specificului activităților prestate de aceștia.”

Sursa: Facebook Alexandru Muraru

Distribuie articolul