Deputatul Alexandru Muraru anunță care sunt proiectele legislative votate în plenul Camerei Deputaților

Denis

Deputatul Alexandru Muraru a comunicat proiectele legislative inițiate și votate de Partidul Național Liberal.

  • Proiect de Lege pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecția infrastructurilor critice.

Prin acest proiect s-a propus introducerea unor noi prevederi potrivit cărora protecția infrastructurilor critice naționale constituie componentă a securității naționale, având În vedere complexitatea și diversitatea riscurilor și amenințărilor.

  • Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgențã a Guvernului nr.36/2022 privind stabilirea unor măsuri de protecție socială a salariaților În contextul conflictului armat din Ucraina, precum şi ca urmare a sancțiunilor internaționale aplicate Federației Ruse şi Belarusului.
  • Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.126/2021 pentru modificarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum şi pentru acordarea unei indemnizații compensatorii pentru persoanele cu handicap.

În 2022, alocațiile de stat pentru copii cu vârsta de până la doi ani sau de până la trei ani În cazul copiilor cu handicap a fost stabilite la cuantumul de 600 de lei și tot același cuantum a fost aprobat pentru copiii cu vârsta cuprinsă Între trei ani și 18 ani, În cazul copiilor cu handicap. Această lege va permite creșterea lor prin indexarea anuală din oficiu cu rata medie a inflației.

Prin acest proiect se propune acordarea unor indemnizații de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului de stat pe anul 2022, salariaților care au contracte individuale de muncă suspendate temporar din inițiativa angajatorilor. Este vorba de acei salariați ai căror angajatori au fost direct sau indirect afectați de imposibilitatea efectuării de tranzacții cu operatori din Ucraina, Federația Rusă și Belarus cât și ai căror angajatori au fost supuși sancțiunilor internaționale.

Sursa: Facebook Alexandru Muraru

Distribuie articolul