Deputatul Alexandru Muraru: Discurs de deschidere la gala pentru combaterea antisemitismului și promovarea vieții evreiești

Deputatul Alexandru Muraru a susținut un discurs de deschidere a galei de la București oferite în onoarea participanților la cea de-a 4 a reuniune a Grupului de Lucru pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene privind combaterea antisemitismului și promovarea vieții evreiești.

„Am arătat că prezența a peste 80 de oficiali din UE și din Ucraina, Republica Moldova sau alte organizații internaționale este un semn puternic de implicare, de susținere, și, este, categoric, un privilegiu și o onoare pentru România.

Am subliniat că România anului 2023 este la ani lumină de acum două decenii sau de acum 30 de ani. Spun asta pentru că, ca istoric, ca om care am studiat în arhive și biblioteci, și ca om politic, știu de unde a plecat țara mea. Susținerea memoriei victimelor Holocaustului, a combaterii antisemitismului, a educației despre Holocaust și comunitatea evreiască, este astăzi fără precedent. Meritul este a tuturor celor care au pus umărul, dar mai ales a celor care au convins guverne, președinți, prim miniștri și parlamente că aceasta e o formă de civilizație și o susținere a democrației și a valorilor pe care s a construit lumea euroatlantică.”, transmite Alexandru Muraru, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am evidențiat faptul că trebuie să ne amintim de toți cei care nu mai sunt printre noi, dar au luptat pentru această cauză în ultimii 33 de ani, pentru a face cunoscut adevărul istoric, responsabilitatea statului român pentru Holocaust, și datoria față de supraviețuitori, memoria lor și pentru a educa generațiile viitoare. Foștii președinți ai Federației Comunităților evreiești, urmași sau supraviețuitori, evrei și non evrei, numeroși istorici și oameni politic sau diplomați. Mihnea Constantinescu este unul dintre ei.”

Sursa: Facebook Alexandru Muraru

Leave a Comment