Deputatul Alexandru Muraru: Întâlnire la Guvern cu reprezentanții FRF, LPF și COSR pentru combaterea extremismului din sport

Deputatul Alexandru Muraru a comunicat faptul că s-a întânit la Guvernul României cu reprezentanții FRF, LPF și COSR pentru a combate extremismul de pe stadioane și din sport.

„În contextul pregătirii procesului de elaborarea a următoarei Strategii naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, am găzduit ieri, 26 aprilie a.c., la Palatul Victoria, alături de Irina Dumitrița Solomon, Secretar de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal.”, transmite Alexandru Muraru, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Demersurile pentru combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei și discursul instigator la ură necesită un efort conjugat al tuturor actorilor relevanți și, în acest context, am subliniat necesitatea instituirii unui dialog interinstituțional care să conducă la identificarea unor soluții viabile.

Din discuții s-a conturat necesitatea unei evaluări a cadrului legislativ aplicabil, dar și asupra modalității în care acesta este înțeles și pus în practică. Toate aceste aspecte nu pot fi ignorate.”

Sursa: Facebook Alexandru Muraru

Leave a Comment