Deputatul Alexandru Muraru: Partidul Național Liberal promovează schimbări pentru o mai bună recrutare În administrația publică

Denis

Deputatul Alexandru Muraru a anunțat faptul că a votat un proiect de lege inițiat de Partidul Naţional Liberal pentru modificarea Codului Administrativ în scopul îmbunătățirii și transparentizării politicii de recrutare și selecție în funcția publică, inclusiv prin aprobarea normelor privind cadrele de competență, în plenul Camerei Deputaților.

„Acest proiect legislativ reglementează în detaliu modul de evaluare, competențele necesare și procedurile de recrutare pentru funcționarii publici, astfel încât competențele lor să reflecte aptitudinea de a-și exercita misiunea în interesul public.”, transmite Alexandru Muraru, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Ne dorim astfel implementarea unui cadru unitar de competențe la nivelul administrației pentru o carieră mai clară, precum operaționalizarea unui nou cadru de competențe pentru funcția publică, reglementat de Codul administrativ. Procedurile vor conduce la definirea mixului de cunoștințe, abilități și aptitudini necesare pentru ocuparea funcțiilor publice și care va susține profesionalizarea administrației publice și creșterea calității resursei umane din sectorul public. Acest lucru se va reflecta în recrutarea și selecția funcționarilor publici, formarea și dezvoltarea lor, precum și în evaluarea performanțelor individuale ale acestora.”

Sursa: Facebook Grup Parlamentar PNL

Distribuie articolul