Deputatul Alexandru Muraru s-a întâlnit cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec

Denis

Deputatul Alexandru Muraru a anunțat faptul că s-a întâlnit cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, la Palatul Victoria.

„La Palatul Victoria, alături de Coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, Irina Dumitrița Solomon, am avut o întrevedere cu E.S. doamna Kathleen Ann Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

Cu acest prilej, am prezentat evoluțiile pozitive înregistrate de țara noastră în domeniul combaterii antisemitismului, xenofobiei și discursului instigator la ură, dar și progresele în ceea ce privește promovarea politicilor memoriei. În acest context, am accentuat angajamentul continuu și ferm pentru combaterea antisemitismului, dar și activitatea comitetului interministerial însărcinat cu monitorizarea punerii în aplicare a Strategiei.”

De asemenea, liberalul precizează că: „O altă temă abordată a vizat înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România. Doamna Ambasador Kavalec a asigurat de întregul sprijin în ceea ce privește acest proiect important pentru asumarea istoriei traumatice și onorarea memoriei victimelor Holocaustului.”

Sursa: Facebook Alexandru Muraru

Distribuie articolul