Deputatul Alexandru Popa: Amendamentul de suplimentare a sumelor alocate despăgubirilor de secetă a fost aprobat în Comisia de Agricultură

Badila Antonia

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, anunță că în data de 12 decembrie, în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților s-a aprobat un amendament la proiectul Legii bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pe anul 2022 – Anexa 3.

Mai exact, este vorba despre un amendament inițiat de deputatul Alexandru Popa, alături de alți colegi liberali, care asigură fonduri suplimentare pentru plata despăgubirilor fermierilor afectați de seceta din vara acestui an.

„Amendamentul despre care vorbesc stabilește suplimentarea cu 500.000 de lei a sumelor prevăzute la Anexa 3/22, pentru acordarea despăgubirilor fermierilor.

Am inițiat acest amendament pentru că OUG 157/2022, modificată de curând printr-un proiect de ordonanță care se află pe site-ul ministerului, nu se referă și la fermierii cu suprafețe agricole cultivate în primăvara acestui an, care însumează o suprafață calamitată de peste 1,2 milioane de ha, afectată de seceta din vară” a declarat deputatul Alexandru Popa.

,,Pe lângă acest succes înregistrat în Comisia pentru Agricultură, în ideea de a susține fermierii afectați de secetă, deputatul Popa a subliniat că rămâne o mare problemă în ceea ce privește formula de calcul care se folosește pentru stabilirea valorii despăgubirilor acordate, lucru pe care i l-a semnalat personal ministrului Agriculturii, Petre Daea, zilele trecute”, conform comunicatului de presă.

Distribuie articolul