Deputatul Alin Ignat: Camera Deputaților adoptă Legea privind creșterea concediului de acomodare pentru părinții adoptivi

Proiectul deputatului Alin Ignat pentru creșterea duratei concediului de acomodare pentru părinții care au adoptat un copil, a trecut de votul plenului Camerei Deputaților.

Proiectul prevede creșterea concediului de la un an la doi ani.

„Acest proiect nu vorbește de soluții care rezolvă doar financiar o problemă, ci despre timp, o resursă de multe ori mai prețioasă. În acest caz, despre timpul petrecut împreună de familiile în care adopția naște cu adevărat părinți și copii, timp tradus în încredere unii în ceilalți, în sine și în ziua de mâine, timp tradus în atașament sigur, nevoi care primesc răspuns și pași spre echilibrul emoțional”, transmite Alin Ignat.

De asemnea, liberalul precizează că: „asta aduce acest proiect celor care decid să adopte unul sau mai mulți copii, oameni pe care mi-i doresc și știu că ni-i dorim cu toții cât mai mulți în România pentru că, iată, suntem aici să îi sprijinim, să îi încurajăm, să îi susținem și să le mulțumim, la finalul zilei, concret, activ și cu soluții pentru ei”.

Sursa: Alin Ignat Facebook

Leave a Comment