Deputatul Călin Bota a votat un proiect de lege privind dreptul la medicină personalizată

Deputatul Călin Bota a anunțat faptul că a votat în plenul Camerei Deputaților un proiect de lege privind dreptul la medicină personalizată.

„Potrivit legii care va merge acum la promulgare, medicul specialist are obligaţia de a pune la dispoziţia pacientului informaţii pertinente şi uşor de înţeles referitoare la opţiunile privind intervenţiile medicale propuse, inclusiv beneficiile preconizate şi riscurile acestora. Consimţământul pacientului este obligatoriu pentru fiecare intervenţie medicală specifică medicinei personalizate. Colectarea, partajarea, gestionarea şi standardizarea datelor necesare pentru dezvoltarea şi aplicarea medicinei personalizate se realizează în conformitate cu legislaţia privind protecţia datelor. Legea încurajează de asemenea aplicarea unor tratamente personalizate inclusiv prin introducerea mai rapidă a unor medicamente în schemele de tratament.”, transmite Călin Bota, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Obiectivul unui sistem de sănătate modern este oferirea tratamentelor potrivite, personalizate pentru fiecare pacient, în funcție de nevoi, iar proiectul pe care l-am adoptat răspunde acestei necesități.”

Sursa: Facebook Călin Bota

Leave a Comment