Deputatul Călin Bota a votat un proiect de lege privind dreptul la medicină personalizată

Denis

Deputatul Călin Bota a anunțat faptul că a votat În plenul Camerei Deputaților un proiect de lege privind dreptul la medicină personalizată.

„Potrivit legii care va merge acum la promulgare, medicul specialist are obligația de a pune la dispoziția pacientului informații pertinente şi uşor de Înțeles referitoare la opțiunile privind intervențiile medicale propuse, inclusiv beneficiile preconizate şi riscurile acestora. Consimțământul pacientului este obligatoriu pentru fiecare intervenție medicală specifică medicinei personalizate. Colectarea, partajarea, gestionarea şi standardizarea datelor necesare pentru dezvoltarea şi aplicarea medicinei personalizate se realizează În conformitate cu legislația privind protecția datelor. Legea Încurajează de asemenea aplicarea unor tratamente personalizate inclusiv prin introducerea mai rapidă a unor medicamente În schemele de tratament.”, transmite Călin Bota, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Obiectivul unui sistem de sănătate modern este oferirea tratamentelor potrivite, personalizate pentru fiecare pacient, În funcție de nevoi, iar proiectul pe care l-am adoptat răspunde acestei necesități.”

Sursa: Facebook Călin Bota

Distribuie articolul