Deputatul Cătălina Ciofu: dezbateri despre Codul Urbanismului în Comisia pentru adminstrație publică și amenajarea teritoriului

Denis

Deputatul Cătălina Ciofu a anunțat dezbateri în Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților despre Codul Urbanismului.

„PNL a obținut scoaterea amendamentelor nocive din Codul Urbanismului care ar fi dus la reducerea drastică a spațiilor verzi dintre blocuri. O astfel de măsură ar fi favorizat doar dezvoltatorii imobiliari și ar fi fost în dezavantajul cetățenilor din marile aglomerări urbane.

Vom propune și o mai bună reglementare pentru protecția monumentelor istorice, astfel încât, atunci când se comit infracțiuni, primarul să poată opri imediat lucrările, prin emiterea ordinului de suspendare.”, transmite Cătălina Ciofu, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Parlamentarii PNL au solicitat implementarea digitalizării pentru eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism, prin platforma Acordului Unic. PNL este cel care a reușit, pentru prima dată în ultimii 33 de ani, reducerea numărului de avize necesare pentru o autorizație de construire.”

Sursa: Facebook Cătălina Ciofu

Distribuie articolul