Deputatul Christine Thellmann anunță bilanțul drepturilor femeilor în România

Deputatul Christine Thellmann anunță bilanțul drepturilor femeilor în România în contextul actual.

Conform bilanțului prezentat, în domeniul economic: procentul femeilor în consiliile de administrație ale marilor companii listate la bursă este de 16%.

De asemenea, din bilanț reiese că: nu exista nicio femeie în consiliul de administrație al BNR și că rata de angajare cu timp plin de 43% față de cea de 61% pentru bărbați.

În ceea ce privește domeniul privat, bilanțul evidentiază următoarele aspete:

  • femeile din România se ocupă în continuare de două ori mai mult decât bărbații de ingrijirea copiiilor sau a rudelor bolnave 3 din 4 românce gătesc și fac treburi casnice zilnic, în timp ce doar 40% dintre români fac asta În domeniul sănătății
  • cancerul la sân este a treia cea mai întâlnită formă de cancer în România; peste 12.000 de femei au fost diagnosticate în 2020 aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România (Salvați Copiii) 1800 de românce mor anual de cancer de col uterin, 3500 de femei din România sunt diagnosticate cu cancer de col uterin (INSP) peste 300 de femei și-au făcut avorturi nesigure în ultimii 3 ani.

„Masă rotundă cu tematica “Femei la masa deciziei”, este despre ce putem face împreună, astfel încât să îmbunățim aceste cifre în actualul context global!”, transmite liberala Christine Thellmann.

Sursa: Facebook Christine Thellmann

Leave a Comment