Deputatul Christine Thellmann: Comunitatea de români din Olanda consolidează relația dintre România și Regatul Țărilor de Jos

Deputatul Christine Thellmann a anunțat faptul că s-a întâlnit, alături de colegii parlamentari din Comisia pentru Afaceri Europene, la Haga, cu comunitățile de români.

În cadru vizitei de lucru, deputatul a discutat cu:

  • un grup de români din comunitatea Parohiei Ortodoxe „Sf. Grigorie Teologul”
  • studenții și profesorii Școlii Românești din Schiedam și cu profesorii, studenții și absolvenții Universităţii Leiden
  • membri ai comunității românești.

„Studenții sunt mulțumiți de nivelul studiilor de aici și vor să se întoarcă în țară la finalizarea acestora. Ei speră că meseriile pentru care se pregătesc vor fi căutate și în România și că vor putea profesa la ei acasă.

În schimb, muncitorii români sunt apreciați ca ”mâini de aur”. Ei sunt adevărații ambasadori ai țării noastre în Regatul Țărilor de Jos.”, transmite Christine Thellmann, deputat PNL.

De asemenea, deputatul a participat și la alte două întâlniri:

  • O altă întâlnire extrem de importantă a fost cea cu membri ai Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat și cu membri ai comunității românești, precum și cu angajați români din instituțiile europene (EUROJUST, EUROPOL) și internaționale (CIJ, CPI). Dialogul parlamentar aduce o contribuție semnificativă la consolidarea, în continuare, a relațiilor dintre țările noastre. Acest canal de comunicare și schimbul de idei ar trebui consolidat în continuare.
  • O altă rundă de întâlniri de lucru s-au desfășurat la sediul Președinției Consiliului de Miniștri, unde ne-am întâlnit cu dl. Saïd Fazili, Consilier pentru afaceri europene al prim-ministrului Mark Rutte, și apoi cu membri ai Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Reprezentanților.

Sursa: Facebook Christine Thellmann

Leave a Comment