Deputatul Christine Thellmann: Delegația parlamentară româno-bulgară susține aderarea la Schengen în fața parlamentarilor austrieci

Denis

Deputatul Christine Thellmann a anunțat faptul că delegația parlamentară româno-bulgară a prezentat, parlamentarilor austrieci, argumentele care trebuie să stea la baza aderării noastre la Spațiul Schengen.

„Împreună cu Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților și de Kiril Petkov, președintele comisiei similare a Legislativului bulgar, am avut mai multe întâlniri de lucru cu parlamentari austrieci și am prezentat posibile soluții şi argumente pentru deblocarea vetoului Austriei în Consiliul JAI.

România a demonstrat în mod repetat, prin acțiuni concrete, că este un partener de încredere la nivelul Uniunii Europene, contribuind activ la implementarea Concluziilor Consiliului European din februarie 2023. Am depus eforturi considerabile pentru a demonstra că preocupările legate de protejarea graniței externe sunt abordate și, prin urmare, prelungirea status quo-ului este nejustificată.”, transmite Christine Thellmann, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Avem încredere că diplomația parlamentară este un instrument util pentru mobilizarea unei reevaluări a poziției Guvernului austriac în acest dosar.”

Sursa: Facebook Christine Thellmann

Distribuie articolul