Deputatul Christine Thellmann: Dezbateri despre inteligența artificială și securitate în era digitalizării

Denis
Christine Thellmann
Christine Thellmann

Deputatul Christine Thellmann a participat la dezbaterea generală din cadrul reuniunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa. Temele dezbaterilor s-au coagulat în jurul subiectului: „Securitatea europeană astăzi și mâine: Perspective parlamentare asupra viitorului OSCE”.

„Pe lângă dezbaterile generale am participat și la o serie de întâlniri bilaterale cu parlamentari din alte state partenere. Acestea au avut drept scop atât facilitarea dialogului politic și întărirea diplomației parlamentare, cât și oportunitatea de a împărtăși informații și experiențe cu omologii noștri.

În cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Probleme Economice, Știință, Tehnologie și Mediu, unde sunt membru, am subliniat pașii importanți pe care i-a făcut România în domeniul reglementării utilizării inteligenței artificiale. Tema dezbaterii – ,,Inteligență artificială: un progres tehnologic cu implicații în materie de securitate”- este una de maxima actualitate. Inteligența artificială (IA) reprezintă într-adevăr o descoperire tehnologică semnificativă, cu implicații profunde de securitate.”, transmite Christine Thellmann, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „În cadrul discuțiilor bilaterale cu delegațiile țărilor Israel, Statele Unite, Ucraina, dar și Finlanda am abordat subiecte de interes comun specifice situației geopolitice și de securitate din fiecare țară.”

Sursa: Facebook Christine Thellmann

Distribuie articolul