Deputatul Christine Thellmann: discuții despre rolul femeilor în promovarea păcii

Denis

Deputatul Christine Thellmann a discutat cu Geeta Rao Gupta, Ambassador-at-Large for the Secretary’s Office of Global Women’s Issues la U.S. Department of State, despre implicarea femeilor pentru promovarea păcii durabile și favorabile incluziunii.

„În contextul securității și păcii, implicarea femeilor este esențială pentru a asigura o abordare cuprinzătoare și durabilă. În România și în alte părți ale lumii, femeile se confruntă cu diverse provocări în aceste domenii.”, transmite Christine Thellmann, deputat PNL.

Subiectele dezbătute au fost următoarele:

  • Reprezentarea în Procesele de Pace: Asigurarea unei participări active a femeilor în procesele de pace și luarea deciziilor este crucială. Perspectivele lor aduc contribuții valoroase la găsirea unor soluții mai cuprinzătoare și durabile.
  • Prevenirea și Soluționarea Conflictelor: Femeile pot juca roluri importante în construirea comunităților și prevenirea conflictelor. Sprijinirea și împuternicirea femeilor în aceste roluri pot contribui la prevenirea conflictelor și rezolvarea lor în mod pașnic.
  • Protecția împotriva Violenței de Gen: Abordarea și prevenirea violenței de gen sunt integrale pentru crearea unui mediu sigur. Acest lucru implică nu doar protejarea femeilor în timpul conflictelor, ci și implementarea unor măsuri pentru prevenirea acestui tip de violență.
  • Reconstrucția Post-conflict: Femeile pot juca un rol-cheie în reconstrucția societăților după conflicte. Implicarea lor în eforturile de reconstrucție post-conflict asigură un proces de recuperare mai holistic și durabil.

De asemenea, liberala precizează că: „Promovarea participării active și a drepturilor femeilor în domeniile securității și păcii nu numai că susține egalitatea de gen, dar contribuie și la construirea unei societăți mai reziliente și incluzive.”

Sursa: Facebook Christine Thellmann

Distribuie articolul