Deputatul Christine Thellmann: Întrevedere a Comisiilor de afaceri europene din Parlamentele României și Portugaliei

Deputatul Christine Thellmann a anunțat că a primit la Comisia pentru afaceri europene vizita unei delegații a comisiei omoloage din cadrul Adunării Republicii Portugheze.

Discuțiile s-au concentrat în special pe contextul de securitate și evoluțiile din războiul din Ucraina, dar și pe impactul profund al conflictului asupra Republicii Moldova. Delegația României a evidențiat cele mai importante linii de sprijin din partea țărilor vecine și și-a reiterat angajamentul de a continua să acorde același sprijin puternic și consistent Republicii Moldova pentru a face față provocărilor actuale și viitoare.

„Cu privire la cooperarea în domeniul apărării, am adresat mulțumiri delegației Portugaliei pentru contribuția foarte importantă la structurile multinaționale din România. Alături de colegii mei, ne-am exprimat aprecierea față de decizia de prelungire a misiunii militare portugheze din România și pentru anul 2023.”, transmite Christine Thellmann, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Ambele delegații au apreciat nivelul excelent al cooperării dintre țările noastre în domeniul securității și apărării. Am salutat recenta reînființare a grupului de prietenie româno-portughez în cadrul actualei legislaturi a Parlamentului portughez, care va conduce la dinamizarea dialogului parlamentar între cele două țări”.

Sursa: Facebook Christine Thellmann

Leave a Comment