Deputatul Christine Thellmann: Proiectul legislativ privind emiterea titlului de călătorie în format electronic a fost votat în Camera Deputaților

Denis

Deputatul Christine Thellmann a anunțat faptul că proiectul legislativ privind emiterea titlului de călătorie în format electronic a fost votat în Camera Deputaților.

„Românii aflați într-o altă țară cărora le expiră actele, le pierd sau le sunt furate vor putea solicita un titlu de călătorie online rapid și gratuit. Astfel, nu vor fi puși pe drumuri pâna la cel mai apropiat consulat și nici nu îi va costa nimic.

Legea a cărei inițiatoare sunt alături de deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian, a trecut de votul Camerei Deputaților și va permite misiunilor diplomatice să emită titlul de călătorie în format electronic.”, transmite Christine Thellmann, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Această prevedere legală va scuti sute de mii de români aflaţi în străinătate de o cheltuială nedorită. Nu vor mai face mii de km pentru a ajunge la un consulat, nu vor mai sta la cozi, nu vor mai pierde timp şi bani.”

Sursa: Facebook Christine Thellmann

Distribuie articolul