Deputatul Christine Thellmann: România și Croația au dezvoltat pe parcursul ultimilor ani relații de cooperare foarte bune

Deputatul Christine Thellmann a primit vizita unei delegații din Parlamentul Repulicii Croația în cadrul Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen.

Delegația parlamentară croată, sub conducerea domnului Domagoj Hajduković, a primit felicitări din partea parlamentarilor români pentru realizările înregistrate în acest an de țara lor, în special aderarea la Zona Euro la 1 ianuarie 2023 și la spațiul Schengen.

„Discuțiile au vizat și aderarea României la spaţiul Schengen, în legătură cu care președintele comisiei croate ne-a asigurat de toată susținerea pentru îndeplinirea acestui obiectiv major pentru țara noastră. Am mai discutat despre conflictul din Ucraina și Parteneriatul Estic, despre politica de extindere şi situaţia din regiunea Balcanilor de Vest, dar și despre securitatea energetică”, transmite Christine Thellmann, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Le-am transmis colegilor parlamentari din Croația că dorim să continuăm foarte buna colaborare și pe viitor, la nivel de parlamente naționale, instituții europene sau internaționale. Cetățenii țărilor noastre vor avea doar de câștigat de pe urma acestui parteneriat stabil”.

Sursa: Christine Thellmann Facebook

Leave a Comment