Deputatul Christine Thellmann s-a întâlnit cu președintele Forumului Germano-Român, Gunther Krichbaum

Denis

Deputatul Christine Thellmann a anunțat o întâlnire de lucru cu Gunther Krichbaum, deputat CDU, membru în Comisia de Politică Europeană a Parlamentului federal (Bundestag) și președinte al Forumului Germano-Român.

„În această dimineață, chiar de Ziua Unității Germane, alături de președintele Comisie pentru Afaceri Europene, dl. Ștefan Mușoiu, am avut ocazia să transmit un mesaj de felicitare poporului german și să-i mulțumesc domnului deputat Krichbaum pentru buna colaborare pe plan economic, politic, educațional și pentru toată susținerea Germaniei în dosarul Schengen.

Am primit confirmarea că partea germană apreciază foarte mult implicarea României în soluționarea crizelor din Estul Europei. Aici vorbim de acțiunile României în deblocarea crizei cerealelor din Ucraina, ajutorul oferit refugiaților din calea războiului, susținerea Republicii Moldova în criza energetică și integrarea cât mai rapidă în UE.

Cooperarea româno-germană are un caracter strategic și este una dintre cele mai dezvoltate și complexe relații ale România cu un alt stat membru UE.”, transmite Christine Thellmann, deputat PNL.

„Am mulțumit înaltului oficial german pentru susținerea cancelarul german Olaf Scholz pe dosarul Schengen, inclusiv în discuțiile cu oficialii Austrieci.

În plus, poziția Germaniei este una de sprijin pentru procesul de extindere a UE atât în Balcanii de Vest, cât și în vecinătatea sa estică. Guvernul Federal sprijină continuarea integrării, coeziunii și extinderii UE pentru a include statele precum Ucraina, Republica Moldova, și pe termen mai lung, Georgia.”, a declarat deputatul.

De asemenea, liberala precizează că: „Cu ocazia Zilei Unității Germane transmit felicitări și urări de bine poporului german. Ne dorim să continuăm drumul nostru comun european și democratic.”

Sursa: Facebook Christine Thellmann

Distribuie articolul