Deputatul Christine Thellmann: Vot pozitiv pentru continuarea proiectelor mari de infrastructură finanțate din fonduri europene

Denis

Deputatul Christine Thellmann a anunțat faptul că a votat pozitiv în cadrul Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului un proiect de lege pentru continuarea proiectelor mari de infrastructură finanțate din fonduri europene.

„Toate contractele încheiate în urmă cu unul sau doi ani, aflate în impas din cauza scumpirilor intervenite pe piața materialelor de construcție și a altor blocaje din piața de transport și aprovizionare vor putea fi reajustate.”, transmite Christine Thellmann, deputat PNL.

Proiectele vitale pentru România sunt:

  • Autostrada Moldovei;
  • Autostrada Sibiu-Pitești;
  • Autostrada Centura București Nord;
  • Autostrada de la Chețani-Câmpia Turzii;
  • precum și drumurile expres de la Brăila la Galați și, respectiv, de la Craiova la Pitești.

De asemenea, liberala precizează că: „Este vorba de contracte a căror valoare totală este de 31 miliarde de lei. Am convingerea că toate criteriile, formulele de calcul și raportările la indicatorii INS vor debloca lucrările acolo unde ele au intrat în impas din cauza creșterii prețurilor. România are nevoie de autostrăzi și drumuri ca de aer, astfel, crizele economice și de altă natură nu vor împiedica derularea acestor proiecte.”

Sursa: Facebook Grupul Parlamentar PNL

Distribuie articolul